April 2024

Författarafton: "Sola i Karlstad" med Anna Svensson

Torsdag 18 april kl. 18.30


Den första januari 1739 föddes en liten Karlstadstös som skulle växa upp och bli en berömd krögerska, enligt myten kallad ”Sola”. Hon fick namnet Eva Lisa Holtz och minnet av henne finns ännu bevarat i hemstaden, flera århundraden senare.


I boken Sola i Karlstad. Dåtid, nutid, sanning, myt presenteras nya rön om Sola/Eva Lisa Holtz. Med avstamp i kyrkböcker, mantalslängder, arkivmaterial och dåtida tidningstexter berättas hennes historia och det visar sig att de mest kända historierna om Sola helt och hållet bygger på myter.


Bokens författare Anna Svensson är konst- och kulturvetare och hon har bland annat arbetat som kultursekreterare i Kristinehamn och som intendent på Kristinehamns konstmuseum. Hon kommer att berätta den sanna historien om Eva Lisa Holtz och samtidigt bjuda på en tidsresa till Värmland under 1700- och 1800-talet!


Efter presentationen finns möjlighet att ställa frågor, följt av en signering.


Biljett till författaraftonen kostar 50 kronor och kan köpas på bokhandeln från 26 mars. Antalet platser är begränsat och först till kvarn gäller. Förköpt biljett fungerar som rabattkupong på 50 kronor vid köp av författarens bok under evenemanget.


Bokhandeln bjuder på te och kaffe. Välkommen!Maj 2024

Omslag Beska droppar av Frida Gråsjö
Frida Gråsjö, foto av Helena Christerdotter

Boksläpp av "Beska droppar" med Frida Gråsjö

Torsdag 2 maj kl. 18.15


Frida Gråsjö håller boksläpp för sin bok "Beska droppar" på Minervabokhandeln!


Beska droppar är den andra delen i mysdeckarserien "Morden vid 17:e slussen" som utspelar sig längs Dalslands kanal. Under kvällen blir det mingel med tilltugg, lite bokprat och förstås en signering av den nya boken.


Biljett till boksläppet kostar 50 kronor och kan köpas på Minervabokhandeln från 17 april. Förköpt biljett fungerar sedan som rabattkupong på 50 kronor vid köp av ”Beska droppar” under evenemanget. Välkommen!


Boksläppet arrangeras av Minervabokhandlen i samarbete med Frida Gråsjö och Bokfabriken.


Omslag Korpen av Lina Bengtsdotter
Lina Bengtsdotter, foto av Kajsa Göransson

Författarafton med
Lina Bengtsdotter

Fredag 17 maj kl. 18.15


Lina Bengtsdotter besöker Minervabokhandeln för att berätta om sin nya bok Korpen, den första delen i en ny serie om kriminalinspektör Sakka Pienni. Berättelsen tar sin början när en nybliven ung mamma ihjälskjuten i sin lyxvilla i Djursholm, och Sakka och hennes kolleger öppnar en utredning som blottlägger såväl familjehemligheter som lögner och opålitliga alibin. Parallellt med utredningen kämpar Sakka med sina barndomsminnen och plågas av den hemlighet hon själv bär på - en hemlighet som kan ödelägga både hennes privatliv och hennes karriär.


Efter presentationen finns möjlighet att ställa frågor, följt av en signering.


Biljett till författaraftonen kostar 50 kronor och kan köpas på bokhandeln från 22 april. Antalet platser är begränsat och först till kvarn gäller. Förköpt biljett fungerar som rabattkupong på 50 kronor vid köp av författarens bok under evenemanget.


Bokhandeln bjuder på te och kaffe. Välkommen!


Omslag "I ödehusens förtrollade värld" av Tomas Molin
Författarfoto Tomas Molin

Signering med Tomas Molin

Lördag 25 maj kl. 10.00-14.00


Ödehusentusiasten Tomas Molin kommer till Minervabokhandeln och signerar sin tredje bok om ödehus: "I ödehusens förtrollande värld!"

 

Liksom tidigare böcker innehåller "I ödehusens förtrollande värld!" bilder och berättelser om ödehus från Närke, Östra Värmland och Västra Västmanland. Tomas finns på plats i bokhandeln mellan klockan 10 och 14 för att prata ödehus och signera böcker.


Omslag Lycksalighetens ö av Christina Erikson
Christina Erikson, foto av Maria Östlin

Författarafton med
Christina Erikson

Tisdag 28 maj kl. 18.30


När författaren Christina Erikson flyttade in på Svartå herrgård uppdagades inte bara ett långt led av kvinnligt styre utan också att många hetat exakt samma sak som hon själv: Christina. Dessa upptäckter resulterade i en serie historiska romaner om Svartå herrgård och kvinnorna som levt och styrt där. 

I maj släpps Lycksalighetens ö, den andra delen i Svartåsviten, och Christina besöker Minervabokhandeln för att berätta om boken men också om de sanna historier som ligger bakom romansviten: en 250 år lång historia om dessa kvinnors oförtrutna kamp för kärleken och rätten att styra över sina egna liv, från slutet av 1700-talet och ända fram till modern tid.


Efter presentationen finns möjlighet att ställa frågor, följt av en signering.


Biljett till författaraftonen kostar 50 kronor och kan köpas på bokhandeln från 29 april. Antalet platser är begränsat och först till kvarn gäller. Förköpt biljett fungerar som rabattkupong på 50 kronor vid köp av författarens bok under evenemanget.


Bokhandeln bjuder på te och kaffe. Välkommen!


Juni 2024