September 2022

Minervabokhandeln 1 år!

1-3 september


Torsdag 1 september firar Minervabokhandeln 1 år på Kungsgatan i Kristinehamn! Det uppmärksammar vi i dagarna tre med tipspromenad för barnen, signering med Gullspångs-bördiga Lina Bengtsdotter och fina erbjudanden. Välkommen att fira med oss!

Signering: Lina Bengtsdotter

3 september, 11.00-13.00


Lågorna är en nervkittlande och suggestiv spänningsroman av prisbelönta Lina Bengtsdotter, författare till Annabelle. Efter ett desperat samtal från barndomsvännen Katja återvänder Vega till Silverbro, det lilla samhället hon lämnade för London tio år tidigare. Under uppväxten var de två oskiljaktiga, Katja med sin trasiga barndom och Vega med saknaden efter sin mamma. Men när Vega kommer hem till Silverbro är Katja spårlöst försvunnen och tankarna går oundvikligen till Katjas moster Sofia Lo, tonåringen som försvann för mer än trettio år sedan. Vad har hänt Katja? Har de två försvinnandena någonting gemensamt och kommer Vega hitta Katja i tid, eller riskerar deras mörka hemlighet att avslöjas?


Lina Bengtsdotter är uppvuxen i Gullspång och slog igenom som deckarförfattare med debutromanen Annabelle år 2017. Strax därpå följde ytterligare två delar i serien om kriminalinspektör Charlie Lager, Francesca och Beatrice. Lågorna är en fristående roman och släpps den 1 september 2022.


Omslag: Bokförlaget Forum, Sofia Scheutz

Författarfoto: Gabriel Liljevall

Oktober 2022

Signering: Helén Wigh

1 oktober


År 1950. Elin Roth arbetar i sin farfars antikvariat men vill utbilda sig till polis. Så länge hon kan minnas har hon hjälpt sin far, poliskonstapeln i Filipstad, med brottsutredningar. En dag begår Elin ett ödesdigert misstag och fadern utesluter henne från framtida samarbeten.

Elin försöker acceptera sitt öde och glömma polisdrömmarna. Men när en tonårsflicka blir misshandlad och allt pekar på att gärningsmannen finns i Elins egen familj börjar hon i hemlighet pussla samman ledtrådarna.


År 1890. Systrarna Ingrid och Sara lever med sin svårt sjuka far i ett ensligt beläget torp djupt inne i granskogarna. Innan fadern dör får han den sexåriga Ingrid att avge ett löfte: hon ska till varje pris skydda sin yngre syster genom livet. Men systrarna skickas från barnhus till fosterhem, och deras uppväxt präglas av våld och vuxna som sviker. Ingrid finner sin enda tröst i naturen, en värld som är mer förutsägbar och lättare att kontrollera än människornas.


I en ny suggestiv värmländsk noir flätar Helén Wigh skickligt samman historierna från två skilda tidsåldrar. Tukta är den första delen i spänningsserien om Elin Roth, en ung kvinna som vill gå sin egen väg.


Omslag: Historiska Media, Miroslav Šokčić

Författarfoto: Fredrik Jernberg

November 2022