Maj 2023

Omslag Vatten över huvudet, formgivare Sofia Scheutz, Bokfabriken

Kaffe, kakor och ond bråd död - författarfika med Frida Gråsjö

27 maj


Frida Gråsjö kommer till Minervabokhandeln och berättar om sin senaste bok, Vatten över huvudet, första delen i den nya cosy crime-serien Morden vid 17:e slussen.

Efter samtalet finns möjlighet att ställa frågor, följt av signering. Bokhandeln bjuder på te, kaffe och kakor.


Biljett till författaraftonen kostar 50 kronor, förköp hos oss på bokhandeln från 2 maj.

Antalet platser är begränsat, först till kvarn gäller. Förköpt biljett fungerar som rabattkupong på 50 kronor vid köp av någon av författarens böcker under författaraftonen.


Om Vatten över huvudet:

Hanna, utarbetad advokat från Stockholm, har rest till Dalsland för att ta hand om sin morfar, slussvaktare vid 17:e slussen i Dalslands kanal. Ett par lugna veckor på landet kan göra henne gott.

Harmonin hon hoppats på går dock om intet när hon inser att slussvaktarstugan blivit byns samlingslokal, och både föreningsfrågor och byskvaller avhandlas där. På den stora städdagen klättrar Hanna upp i sin gamla trädkoja för att komma undan de intensiva grannarna, och från sitt utkiksställe blir hon vittne till ett gräl. Hon ser något blänka till och hur Ulf, kommunalrådet, faller ner i slussfållan.

Alla andra är övertygade om att det var en olycka, även polisen. Desperat över att ingen lyssnar startar Hanna en egen utredning, och får med sig sin morfar i jakten på sanningen. Undertryckta konflikter mellan grannarna kommer i dagen, och det finns ingen brist på misstänkta...Juni 2023

Juli 2023