April 2023

Omslag Svartstick av Sara R Acedo, författarfoto föreställande Sara Paborn av Karl Nordlund, Bonnierförlagen
Omslag En förlorad sommar, formgivare Miroslav Sokcic, författarfoto Victor Pavid Lundberg av Thron Ullberg, Bonnierförlagen

Författarafton

18 april 18.30


Välkommen på en författarafton tillsammans med Sara Paborn och Victor Pavic Lundberg!

Under en gemytlig timme besöker Sara Paborn och Victor Pavic Lundberg Minervabokhandeln för att berätta om sina nya böcker. Efter författarsamtalen finns det möjlighet att ställa frågor, följt av signering med författarna.


Biljett till författaraftonen kostar 50 kronor, förköp hos oss på bokhandeln från 10 mars.

Antalet platser är begränsat, först till kvarn gäller. Förköpt biljett fungerar som rabattkupong på 50 kronor vid köp av någon av författarnas böcker under författaraftonen.


Bokhandeln bjuder på te och kaffe. Välkommen!


Om Svartstick av Sara Paborn:

Till en kursgård i Dalarna kommer 39-åriga Paula för att få andrum i sin kaotiska tillvaro. På gården bor redan Gunni vars liv stannat upp efter en omtumlande passion.
I slutet av 50-talet förälskar sig den unga Anita i Bengt, som öppnat traktens första snabbköp – men Bengt är gift och snart börjar ryktet gå.
Svartstick är en sinnrik och mångbottnad berättelse om tre kvinnor i tre tider, med varsin hemlighet. Deras liv flätas oväntat samman av en svart silkestråd.


Om En förlorad sommar av Victor Pavic Lundberg:

Sommarhettan förlamar Stockholm och journalisten Loa Bergman gör sig redo för semester. När en ung kvinna i Mariestad försvinner tvingas han ställa in alla planer och återvända till sina hemtrakter.
Samtidigt drabbas hans kollega Danijela Mirkovic av en personlig katastrof och får motvilligt tid att titta närmare på ett liknande fall som legat olöst i över trettio år. Medan Loa konfronteras med minnen från uppväxtåren upptäcker Danijela detaljer som polisen helt har missat.
En förlorad sommar är en krypande spänningsroman där inget är som det först verkar.Kristinehamns bokfestival

22 april


Kristinehamns bibliotek arrangerar bokfestival för andra året i rad, och Minervabokhandeln är förstås med! Under hela april lyfter vi lokala författare, med särskilt fokus på de författare som deltar under festivalen den 22 april. Vem vet, kanske hittar du en ny favorit?Världsbokveckan

23-29 april


Världsbokveckan är en årligen återkommande vecka där Sveriges bokhandlare fokuserar extra mycket på barns läsning och hur vi alla - bokhandlare, lärare, föräldrar och andra vuxna - kan främja barns läsande.

Veckan arrangeras i samband med internationella Världsboksdagen den 23 april och kommer att firas hos oss på Minervabokhandeln med tipspromenad för barn och unga, och möjligheten för skolklasser att besöka bokhandeln. Maj 2023

Omslag Vatten över huvudet, formgivare Sofia Scheutz, Bokfabriken

Författarfika med Frida Gråsjö

27 maj


Frida Gråsjö kommer till Minervabokhandeln och berättar om sin senaste bok, Vatten över huvudet, första delen i den nya cosy crime-serien Morden vid 17:e slussen.


Om Vatten över huvudet:

Hanna, utarbetad advokat från Stockholm, har rest till Dalsland för att ta hand om sin morfar, slussvaktare vid 17:e slussen i Dalslands kanal. Ett par lugna veckor på landet kan göra henne gott.

Harmonin hon hoppats på går dock om intet när hon inser att slussvaktarstugan blivit byns samlingslokal, och både föreningsfrågor och byskvaller avhandlas där. På den stora städdagen klättrar Hanna upp i sin gamla trädkoja för att komma undan de intensiva grannarna, och från sitt utkiksställe blir hon vittne till ett gräl. Hon ser något blänka till och hur Ulf, kommunalrådet, faller ner i slussfållan.

Alla andra är övertygade om att det var en olycka, även polisen. Desperat över att ingen lyssnar startar Hanna en egen utredning, och får med sig sin morfar i jakten på sanningen. Undertryckta konflikter mellan grannarna kommer i dagen, och det finns ingen brist på misstänkta.Juni 2023